כמה עולה פרסום בטלוויזיה?

אחרי שתקראו את המאמר הזה יהיה לכם הרבה יותר פשוט להבין את התמחור של הפרסומות בטלוויזיה. 

איך זה עובד?

מחירי הפרסום בטלוויזיה מתבססים על כמות הצופים בפועל. כלומר במידה וצפו יותר בתי אב בטלוויזיה מחיר הפרסום יעלה וכך גם יורד במקרה של נתוני צפיה נמוכים. כמו שאתם מסוגלים לשער לרוב המחירים לא יורדים ואין באמת הדדיות בירידה של אחוזי הצפיה. דבר נוסף מאד חריג הוא אופן בדיקת כמות בתי האב הצופים כאשר בפועל החישוב מתבצע על פי כמות בתי האב היהודים בלבד ולא באופן כללי (למרות שהמגזר הערבי בישראל מהווה חלק משמעותי מאד מהמסחר ומהחברה כאשר מדובר במדידת בתי אב צופים הספירה היא רק ליהודים…).
נכון לכתיבת מאמר זה, מספר בתי האב היהודיים בישראל עומד על קצת פחות מ-1.8 מיליון והחישוב למחיר הפרסום בטלוויזיה נערך בהתאם לאחוז הצופים היהודים בפועל. כלומר: במידה ובערוץ 13 יש אחוזי צפייה של 4.6% ישלם המפרסם על פרסומת באורך של 30 שניות את מחיר הנקודה כפול אחוזי הצפיה שהיו בפועל.

לדוגמא: בהנחה ומחיר עבור אחוז צופים (נקודה, בשפה המקצועית) יהיה 500 ש' והיו בפועל 4.6% צופים המחיר יהיה: 2300 ש' לפרסומת באורך 30 שניות (תודו שפתאום זה לא כל כך נורא…)

רצועות השידור והמדידה נערכות במקטעים של 15 דקות וקיימת מדידה מדויקת לכל רבע שעה ובהתאם למיקום הפרסומת בתוך השעה תתומחר בהתאמה. איך מתחילים לפרסם בטלוויזיה?

שיטת פיקס

לצד שיטת התמחור הזאת קיימת את שיטת הפיקס בפרסום בטלוויזיה, לא מעט לקוחות שפוחדים להיכנס לסיכונים מיותרים ולחרוג בתקציב הפרסום שלהם מעדיפים לקבל פריסה מדויקת ועליה ישלמו סכום מוגדר ללא קשר. על מנת לבנות עסקת פרסום בטלוויזיה בפורמט פיקס לרוב כדאי לפנות לחברות המדיה אשר בפועל יודעות לשקלל את הסיכונים והערכת כמות הצופים שתהיה לפי הפריסה ואז להוציא תמחור פיקס. מי שקונה פרסום בטלוויזיה במחיר ידוע מראש בפועל קונה תעודת ביטוח על מחיר / כמות אבל בוודאות הוא נמצא בניגוד אינטרסים מול רוכש המדיה שלו שכן רוכש המדיה ישלם פחות ופחות כסף ככל שהיו יותר צפיות ואף יכול להפסיד כסף במידה והייתה חריגה חיובית בצופים. כמו שאתם מסוגלים לדמיין הצד המקצועי שבעסקה לא טועה הרבה והלקוחות שרוצים שקט נפשי מבחינת התמחור משלמים עליו ולפעמים לא מעט.

אם עושים השוואה בין מחירי הפרסום בטלוויזיה לאמצעי מדיה אחרים ניתן להבין שאם עושים בדיקה של המחיר לזוג עיניים צופות (ולא מנטרלים את הצופים הערבים – הם צרכנים לכל דבר של רוב הקטגוריות) ניתן להגיע למחיר של כ-1.5 ש' ל-1000 צופים (לשניה). ככל שניתן להשוואת בין אמצעי המדיה מדובר בהשוואה שהטלוויזיה בהחלט מנצחת, צריך לקחת בחשבון שסרטון מינימלי של פרסומת הוא 5 שניות כך שהמחיר לתשדיר של 5 שניות יכול להיות במחיר של 7.5-10 ש' בערך ל-1000 צופים פרטיים.

מחירי הפרסום בטלוויזיה משתנים

מחירי הפרסום בטלוויזיה משתנים מעת לעת בעיקר בהתאם לרמות הביקוש המשתנות ולעונות השנה, הדבר נובע בעיקר בשל העובדה שהרגולציה על זכייניות הטלוויזיה מגבילה אותם בכמות תשדירי הפרסומת שיכולים לשדר כך שבמידה ויש להם תפוסה מלאה של פרסומות לא ממש יכולים להגדיל את הפסקת הפרסומות אלא נאלצים לוותר על כסף ו"לזרוק" אותו למתחרים או לאמצעי מדיה אחרים. זו הסיבה המרכזית שערוצי הטלוויזיה דואגים תמיד להיות על הנקודה הכי נכונה עבורם מבחינת היצע/ביקוש כדי לא לאבד הכנסות אפשריות וכך גם לא לאבד לקוחות מפרסמים.

כל המיתוסים שקשורים לעונות השנה, יום בשבוע וכדו' אינם מקצועיים לרוב ובוודאי בהתבסס על מצב שבו משלמים לפי הצופים בפועל גם אם ממש קר וגשום בחוץ וכל עם ישראל צופה בערוץ המסחרי המדובר בפועל הגביה תהיה לפי כמות הצופים שהיו באותו הרגע ששודרה הפרסומת ולא בהתאם למזג האויר. אין זה אומר שאין יותר חשיפה לטלוויזיה בימי החורף הגשומים, זהו מצב בהחלט הגיוני אבל הוא מביא איתו גם כל מיני התנהגויות אחרות שלא בהכרח הופך את זה ליתרון (למשל אנחנו נינוחים יותר לזפזפ בין ערוצים כחם לנו בבית מול הטלוויזיה וממש ממש לא בא לנו לקום מהספה…), אותו כנ"ל לגבי הצפייה המאוחרת (VOD). יש לא מעט שמדברים על הצפיה המאוחרת כפגיעה ברייטינג ובתוצאות הפרסום, אבל שוב אזכיר כי התשלום מתבצע רק על הצופים בפועל שהיו ובהתאם לאחוזי הצפייה שהיו במועד שידור הפרסומת.

לייעוץ ועזרה נוספת לפרסום בטלוויזיה מוזמנים לפנות אלינו בשיחת טלפון: 072-2555444 או בוואטאפ.